Training en Opleiding

Beeldcoaching is als methodiek een van de invloedrijkste instrumenten als het gaat om professionalisering van medewerkers in kinderopvang, onderwijs en zorg. Het geeft direct en praktisch inzicht in het functioneren van medewerkers, kinderen, leerlingen en cliënten. Er hoeft weinig te worden uitgelegd, want beelden spreken voor zich.

De methode geeft op snelle wijze persoonlijke en praktische feedback en wezenlijke werkpunten worden sneller bereikt. Kinderopvang organisaties, zorginstellingen en scholen waar coachen met beeld een belangrijk onderdeel uitmaakt van de deskundigheidsbevordering zijn enthousiast en kennen het directe resultaat van het anders kijken naar kinderen, leerlingen en cliënten.

Overzicht van opleidingen en trainingen

 

Ervaringen van cursisten

Willemien heeft mij opgeleid tot en begeleid als VIB-er (video interactie begeleider).

Zij weet als geen ander een prettige, veilige leeromgeving te creëren. Ze laat mensen ontwikkelen door ze bewust te laten worden van hun kracht en vandaaruit te laten zien waar zij nog verder kunnen ontwikkelen.

Haar sensitieve, positieve en respectvolle houding, humor, pedagogische en educatieve kennis, zijn zeer inspirerend en motiverend voor mij als pedagogisch specialist en VIB-er

De afgelopen jaren heb ik de kwaliteitskring Video Interactie Begeleiding (VIB) gevolgd bij Willemien. Iedere keer weer kwam ik hier vandaan met een dosis nieuwe informatie. Tijdens het zelf uitvoeren van VIB kon ik deze informatie weer gebruiken om collega's verder te helpen en enthousiast te maken. De kwaliteitskring motiveerde mij enorm, ook op persoonlijk vlak.

Video beeld van pedagogische situaties hebben we samen met Willemien geanalyseerd. Ik stond daardoor nog bewuster in mijn werk. Het effect van ons handelen op de kinderen werd heel erg duidelijk. Hier paste ik mijn handelen dan weer op aan.

Ik pas de geleerde VIB technieken toe op mijn collega's om hen deze kennis ook bij te brengen. Hierdoor zijn we de kinderen steeds meer gaan volgen in hun individuele behoeftes, met als resultaat: blije en tevreden kinderen die alle ruimte hebben om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen.

Zonder ervaring met Video Interactie Begeleiding (VIB) ben ik de opleiding bij Willemien gaan volgen. Op een prettige manier, waarbij de communicatie duidelijk en open was, heb ik de methodiek geleerd en me eigen gemaakt. Ik kreeg de tijd en de rust om in mijn eigen tempo deze methodiek aan te leren. Willemien is helder in haar feedback. Ze legt de lat hoog, maar niet zo dat de doelen niet haalbaar zijn.

Met het behalen van mijn certificaat had ik dan ook het gevoel echt iets bereikt te hebben waar ik hard voor gewerkt heb.

Niet alleen in mijn werk maar ook in mijn privé leven is mijn manier van communiceren veranderd. Ik heb beter leren luisteren en wat nog belangrijker is: mensen leren ontvangen zodat ze zich echt gezien en gehoord voelen.

Motivatie van binnen uit maakt echte veranderingen mogelijk. VIB helpt om objectief naar je eigen functioneren te kijken.

Ik heb geleerd om mijn collega’s met beeld te coachen waardoor ze vanzelf de regie over hun eigen leerproces nemen.